Mees Kees op de planken

Na het grote succes van de films Mees Kees en Mees Kees op kamp begonnen in juni 2014 de opnames van de derde film: Mees Kees op de planken. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Mirjam Oldenhave.

In deze derde Mees Kees film is Willem Voogd (Mees Kees, Timboektoe, Spangas) weer te zien in de titelrol van stagiair Mees Kees en Sanne Wallis de Vries (Mees Kees, Moordwijven, Koefnoen) kruipt wederom in de huid van de strenge directrice Dreus. Ook Brent Thomassen en Felix Osinga, als Sep en Tobias, zijn weer van de partij.

De regie van Mees Kees op de planken is in handen van Barbara Bredero (Mees Kees, Mees Kees op kamp, Morrison krijgt een zusje). Het scenario is geschreven door Tijs van Marle (Bon Voyage, Van God Los). Mees Kees op de planken is geproduceerd door Paul Voorthuysen van PV Pictures (Mees Kees, Mees Kees op kamp, Hoe duur was de suiker) met Chris Derks als gedelegeerd producent en Katja Scheffer als associate producer. In coproductie met de TROS, met steun van het Nederlands Filmfonds en het CoBO Fonds. De film wordt gedistribueerd door Entertainment One Benelux.

Mees Kees op de planken draait vanaf 3 december in de bioscoop. Meer info over de film vind je op www.meeskeesdefilm.nl.

Korte inhoud van de film

De klas van mees Kees (Willem Voogd) mag een toneelstuk gaan maken. Iedereen heeft er zin in, totdat ze er achter komen dat het stuk dat directrice Dreus (Sanne Wallis de Vries) heeft uitgekozen verschrikkelijk saai is. Het moet bovendien worden opgevoerd in het zaaltje van het nabijgelegen bejaardenhuis; best een enge plek om rond te lopen. Mees Kees probeert het een en ander op te lossen en geeft het stuk een eigen draai, zoals alleen mees Kees dat kan. Net als alles op rolletjes loopt, vertelt Dreus dat juf Sanne terugkomt van zwangerschapsverlof. Mees Kees zal dus plaats moeten maken. De hele klas is in rep en roer. Ze vinden het maar stom dat mees Kees weggaat. Mees Kees vindt het zelf ook ellendig, maar hij kan er niets aan doen. Hij is immers een stagiair en de juf is een echte juf. Hij moet naar de kleuters waar mees Kees volgens de regels van Dreus een half jaar stage moet lopen. De kinderen proberen lief te zijn voor de juf, maar ze missen mees Kees! Zou alles uiteindelijk toch nog goed komen?