Mees Kees op Kamp

Na het grote succes van de film Mees Kees begonnen in juni 2013 de opnamen van de tweede film: Mees Kees op Kamp. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Mirjam Oldenhave.

In deze tweede Mees Kees film is Willem Voogd (Mees Kees, Timboektoe, Spangas) weer te zien in de titelrol van stagiair Mees Kees en Sanne Wallis de Vries (Mees Kees, Moordwijven, Koefnoen) kruipt wederom in de huid van de strenge directrice Dreus. Ook Brent Thomassen en Felix Osinga, als Sep en Tobias, Hannah Hoekstra (Mees Kees, Hemel) en Cas Jansen (Mees Kees, All Stars) zijn weer van de partij. Daarnaast schittert Martijn Fischer (Floris, Afblijven, Hij Gelooft in Mij) in de film als eigenaar Koos.

De regie van Mees Kees op Kamp is in handen van Barbara Bredero (Mees Kees, Morrison krijgt een zusje). Het scenario is geschreven door Tijs van Marle (Bon Voyage, Van God Los). Mees Kees op Kamp is geproduceerd door Paul Voorthuysen van PV Pictures (Mees Kees, Hoe duur was de suiker) met Chris Derks als gedelegeerd producent en Katja Scheffer als associate producer. In coproductie met de TROS, met steun van het Nederlands Filmfonds en het CoBO Fonds. De film wordt gedistribueerd door Entertainment One Benelux.

Mees Kees op Kamp draait momenteel in 124 Nederlandse bioscoopzalen. Meer info over de film vind je op www.meeskeesdefilm.nl

De eerste film van Mees Kees trok maar liefs 600.000 bezoekers! Mees Kees won, naast de Gouden en Platina Film, de publieksprijs voor Beste Nederlandse Kinderfilm 2012 op Cinekid. De film is verkrijgbaar op dvd en bluray.

Korte inhoud van de film

Op kamp met de hele klas! Groep 6b heeft er super veel zin in, totdat blijkt dat ook de strenge directrice Dreus meegaat. Wanneer Dreus op de eerste dag van het schoolkamp door haar rug gaat, krijgt Mees Kees de taak om de rest van het kamp in goede banen te leiden. Met behulp van eigenaar Koos proberen Tobias, Sep en de kinderen Mees Kees zoveel mogelijk te helpen. De planning en veiligheid zijn het aller-, aller-, allerbelangrijkste! Dit gaat niet altijd even goed, maar spannend en leuk is een kamp met Mees Kees natuurlijk wel! Mees Kees op Kamp is een heerlijk avontuur voor de hele familie waarin vriendschap en plezier vooraan staat.